Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Wat is een Dermaroller ?

Het geheim van Hollywood: Micro Needling Therapy System (MTS).

Het Micro Needling Therapy System (MTS) is een medisch geregistreerd concept, afkomstig uit Amerika. Dit concept maakt gebruik van een handroller (derma micro roller) met zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit, waarmee diverse huidproblemen succesvol kunnen worden behandeld.

Micro Needling Therapy System (MTS) is toepasbaar op het hele lichaam. De naaldjes van een dermaroller kunnen van staal zijn of van titanium. Titanium naaldjes zijn van betere kwaliteit, sterker en blijven langer scherp.

De Derma Micro roller geeft een snelle en duidelijke verbetering bij:

  • Acné littekens,
  • Anti-aging (huidverjonging),
  • Verouderde en zonbeschadigde huid,
  • Aangezichts- en décolleté-rimpels
  • Hyperpigmentatie
  • Striemen
  • Striae en littekens op het lichaam


Huidopbouw:
 

Onze huid is opgebouwd uit twee lagen (zie onderstaand figuur);

  • de epidermis
  • en de dermis.

De epidermis (opperhuid) is 0,15 tot 0,2 mm dik en de dermis 1 tot 3 mm. De onderste lagen van de dermis zijn rijk aan vooral collagene vezels.


Figuur: huidopbouw

Klinisch gebruik:
De naalden voor klinisch gebruik (schoonheidssalons) verschillen van 1 mm tot 3mm om onderin de dermislaag te komen. Het gebruik van de exacte naaldlengte (1 tot 3 mm) voor klinisch gebruik, is afhankelijk van de dermislaagdikte. De behandeling kan door de langere naaldlengte als pijnlijk ervaren worden.

Thuisgebruik:
De naalden voor thuisgebruik varieren slechts van 0,2mm tot 1.0mm. Deze naalden hebben niet de functie om de aanmaak van collageen (= huidverjonging) te bevorderen, maar om de epidermis (opperhuid) te openen voor een betere dag/nachtcrème-opname.

De dermarollers met naaldlengte van 0,2 en/of 0,5 mm geven de minste kans op pijnklachten.  Zonder dermaroller neemt de huid ongeveer 3% van de aangebrachte creme op, de rest wordt niet opgenomen door de huid en is in feite restafval (97%).

Waarom heb ik een derma micro roller nodig:
Na je 25e neemt de productie van collageen af, hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper. Een dermaroller die tot in de dermislaag komt, zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen. Meer nieuw collageen betekent huidverbetering. Hoe strakker de huid, hoe mooier, minder rimpels, meer volume en vooral een stralende huid.

Welke derma micro roller heb ik nodig:
Er zijn derma micro rollers te koop met naaldlengte 0,2 mm, 0,3 mm, 0,5mm, 1 mm, 1,5 mm en zelfs 2 mm of 3 mm. Wil je resultaat, maar toch zelf thuis behandelen, dan raden wij mensen aan derma micro rollers te gebruiken van 0,2 mm of 0,5 mm tot maximaal 1 mm.

Boven 1 mm kan dit bijna niet zonder huidsverdovingscreme worden uitgevoerd, tenzij je een erg hoge pijngrens hebt. Dermarollers met langere naaldjes dan 1 mm worden in het algemeen uitgevoerd door een gespecialiseerd schoonheidssalon. De prijzen van deze behandelingen worden door sommige mensen als duur ervaren en verschillen nogal per salon.

Als je net begint met dermarolling is 0,2 of 0,5 mm aan te raden. Mocht het zo zijn, dat je huid er na een aantal maanden aan gewend is, dan kun je overstappen naar de 1 mm dermaroller.

Let op welk type derma micro roller je koopt. Er worden veel derma micro rollers verkocht met stalen naaldjes. Deze stalen naaldjes zijn sneller stomp of breken in het ergste geval af. Daarom verkopen wij topkwaliteit  titanium dermarollers.Klik op het plaatje voor een vergroting